Global Kidz vinder Fællesskabsprisen 2016

Global Kidz vinder Fællesskabsprisen!

Fællesskabsprisen GlobL KIDZ

Foreningen Global Kidz hyldes for sin store indsats i udsatte byområder på Nørrebro, Amager og i Bispebjerg. Foreningen skaber en unik kobling mellem dans og integration og har gode resultater med at inddrage foreningsløse børn, unge og familier i foreningens aktiviteter og fællesskab.

Bag Fællesskabsprisen står Mette Frederiksen (S), og en række firmaer og fagforeninger. Vinderne af Fællesskabsprisen er alle tændt af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere. ”De arbejder ikke kun for deres egen skyld, men for os alle sammen”, siger Mette Frederiksen.

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014. Gennem de sidste tre år har danskerne nomineret over 2000 ildsjæle. ”Jeg er overbevist om, at netop ønsket om samhørighed og om at være sammen, vil udgøre en stor del. For det er så grundlæggende en bestanddel af os alle sammen og af vores land. Fællesskabet er ikke noget, vi påtvinger hinanden. Det er noget, vi vælger at indgå i. Og vi sætter stor pris på dem, der går den ekstra mil for os alle sammen” siger Mette Frederiksen.


Global Kidz er en frivillig forening, der gennem sin syvårige eksistens har udviklet et kæmpe netværk på Amager, ydre Nørrebro og i Bispebjerg gennem danseworkshops på Biblioteker, indvandrerforeninger, Medborgerhuse, Helhedsplaner, Feriecamps, festivaler og i samarbejde med skoler, Børnehaver og Fritidshjem o.a. Foreningens speciale er dans med professionelle dansere, der underviser i alt fra Bollywood, Afrikansk dans og Dancehall til mavedans, Hiphop og Teaterdans. Gennem foreningens store opsøgende arbejde inkluderes bydelenes børn, herunder en stor gruppe, der ellers ikke har haft en aktiv fritid. Foreningen har siden 2015 deltaget i Københavns Kommunes Kultur og Fritidsforvaltnings pilotprojekt omkring udvikling af samarbejde mellem skoler og lokale aktører i forbindelse med implementeringen af Åben skole. Global Kidz har i den forbindelse afholdt en lang række undervisningsforløb på Peder Lykke Skolen og Amager Fælled Skole, samt deltaget i Feriecamps i Urbanplanen og Peder Lykke Skolen, med henblik på rekruttering.
Desuden har foreningen i disse år et særligt fokus på at skabe tilbud i Rytmik, Sprog og Bevægelse rettet målrettet børn fra 0-5 år, der ikke går i institution.

Tidlig Foreningstart, som projektet hedder, har på blot et år resulteret i 30 nye små medlemmer med etnisk minoritetsbaggrund og en masse sjove oplevelser på Mimersparkens Legeplads og i Osramhuset.

I Osramhuset har der i foråret været rytmik for de mindste, med rim, sang og trommedans. De første skridt ind i dansen og forhåbentligt også ind i Global Kidz og foreningens mangfoldige fællesskab.

 

https://kulturn.kk.dk/nyheder/global-kidz-har-vundet-faellesskabsprisen-2016

Tags: No tags

Comments are closed.